alt bg

Veelgestelde vragen

Ik wil sporten in een sportclub maar weet niet hoe ik mij moet inschrijven of waar ik mijn favoriete sport kan doen!

Buurtsport kan samen met jou op zoek gaan naar jouw favoriete sport en sportclub. Als je wilt, kunnen wij zelf even meegaan tot aan de sportclub en jou voorstellen aan de trainer!

Ik ben 12 jaar en woon in een buurt in Brugge. Ik zou graag samen met vrienden uit de buurt iets doen van sport op het pleintje, maar ik weet niet hoe ik dit moet organiseren.

Buurtsport wil samen met jou een sportactiviteit organiseren in jouw wijk. We kijken samen om promotie te maken, we zoeken deelnemers voor de sportactiviteit, …

Ik wil niet wekelijks sporten maar af en toe eens basketballen, voetballen, tennissen, …

Je betaalt geen inschrijvingsgeld bij Buurtsport. We trachten je steeds te motiveren om wekelijks terug te komen, maar als je maar af en toe eens langskomt, dan zijn wij even blij!
Wij bieden een heel divers sportaanbod aan waarbij je iedere week iets anders kan doen.

Doen jullie ook uitstappen?

Wij organiseren regelmatig een sportuitstap in Brugge of naar een andere stad. We gingen al BMX’en naar Gent, klimmen in Bloso Brugge, mountainboarden in Middelkerke, kajakken naar Beernem, …

Hiervoor maken wij telkens promotie via onze Facebook-pagina en sturen wij sms’en naar kinderen en jongeren die we al kennen. Voor deze activiteiten vragen we in te schrijven en betaal je een lage deelnameprijs.

Hou dus de Facebook-pagina van Buurtsport Brugge in het oog!

Organiseren jullie ook tornooien en evenementen?

Buurtsport Brugge organiseert bijna elke schoolvakantie een voetbaltornooi voor jongeren. Je kunt je voor deze tornooien inschrijven via sms of Facebook. Met deze tornooien richten wij ons naar vriendengroepen die samen willen deelnemen en voornamelijk jongeren die niet in een voetbalclub spelen. Fair-play is hét belangrijkste tijdens deze tornooien!

Jaarlijks neemt Buurtsport Brugge deel aan de Buitenspeeldag in samenwerking met de Jeugddienst, de preventiewerkers en lokale partners.