alt bg

Nieuwsberichten

31.05.17 - Buurtsport is verhuisd!

Sinds 30 mei is Buurtsport Brugge veranderd van locatie. We zitten niet langer in De Joert ( Assebroek), maar onze bureaus bevinden zich nu in de Vlamingdam 36 in het centrum van Brugge..

We zitten nu samen op één locatie met 't Salon, de preventiewerkers, het JAC en Login. Het is de bedoeling om nog nauwer samen te werken met deze collega’s.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

 

22.03.17 - Buitenspeeldag, woensdag 19 april

Buurtsport doet natuurlijk ook mee aan de Buitenspeeldag!

Op woensdag 19 april 2017 staan wij op het speelplein aan de Hermitage, Sint-Andries. We hebben van alles in petto van activiteiten. Van zeepslieren tot bmx’en, van vikinggames tot pannavoetbal. Ook aan de ouders wordt gedacht! We voorzien een bar en enkele bargames. Het wordt ongetwijfeld een topdag. Jij komt toch ook?

Bekijk hier de affiche of lees meer op de website: http://jeugddienstbrugge.be/buitenspeeldag.

 

20.03.17 - Buurtsport ziet zijn financiële middelen toenemen

Dankzij een partnerschap met Groep West, actief in het bank- en verzekeringswezen, kan Buurtsport Brugge voor onbepaalde duur rekenen op een jaarlijks bedrag van minimaal 1.000 euro.

De tweede cheque, voor het werkjaar 2017, werd plechtig overhandigd. Met het geld krijgen de laagdrempelige sportactiviteiten die Buurtsport organiseert een welkom duwtje in de rug.
“Er wordt nu al fantastisch werk geleverd en met de steun van Groep West is er weer wat meer mogelijk”, zegt de verheugde OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

 

07.03.17 - Allemoale Thope

Buurtsport Brugge trok met ‘Allemoale Thope’ naar Tubeke. Daar ging het eerste nationale tornooi van 2017 door in de competitie van de Belgian Homeless Cup. De locatie was uniek: het Belgian Football Center, waar de Rode Duivels hun voorbereidingen doen op interlands. Ook voorzitter François De Keersmaecker was van de partij. 20 Homeless Teams konden de hele dag tonen wat ze waard waren. Naast het sportieve gedeelte, wordt ook de problematiek van dak- en thuisloosheid binnen de stad onder de aandacht gebracht.

Het filmpje kan je bekijken op de website van Sporza: http://sporza.be/permalink/1.2910818.

19.10.16: Buurtsport stelt voor: Freerunning

Buurtsport Brugge stelt voor: Freerunning.

Dat is het zich verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves. Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen zich nog inschrijven!

Contacteer Buurtsport:
info@buurtsportbrugge.be of 050 32 60 80
Meer info: http://bit.ly/2edADK4.

23.08.16: Onderwijscheques schooljaar 2016 - 2017

Na de succesvolle lancering vorig jaar, biedt het OCMW ook dit jaar onderwijscheques aan. De cheque geeft gezinnen met een laag inkomen een duwtje in de rug bij de aankoop van materiaal of de deelname aan schoolactiviteiten.

Een cheque kost twee euro en heeft een waarde van tien euro. Afhankelijk van in welk leerjaar het kind zit, heeft de ouder recht op vier tot twaalf cheques per jaar.

De onderwijscheque kunnen tot 13 oktober gekocht worden in het Sociaal Huis en vanaf 17 oktober... in het Huis van de Bruggeling!

Als je cheques wenst aan te kopen, breng dan een bewijs van verhoogde tegemoetkoming mee, en een inschrijvingsattest van de school of gelijkwaardig.

Meer info lees je in de folder.

B-Cup

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar een B-Cup georganiseerd.
B-cup is een voetbaltornooi voor jongeren tussen 12 en 20 jaar.

We spelen in 2 leeftijdscategorieën, leeftijd 12 tot 16 jaar en leeftijd 16 tot 20 jaar.

Net als vorig jaar zijn er opnieuw 3 tornooitjes op 3 locaties.
Blokkeer alvast volgende data in de agenda:

- woensdag 20 april @ Daverlo (Assebroek)
- woensdag 4 mei @ Tempelhof (Sint-Pieters)
- woensdag 25 mei @ Gandhiplein (Sint-Jozef)

De eerste wedstrijd start telkens om 14u.
Maak dus een ploegje van 5 tot max 8 spelers en start de trainingen.
Deelname is gratis.
Inschrijven en meer info via kenny.rogiers@brugge.be

13.10.2015: Start to Kerstloop - editie Zeebrugge

Buurtsport Brugge behoort ondertussen al 6 jaar tot het Brugse sportlandschap en is niet meer weg te denken als buurtgebonden sportorganisator in Brugse wijken zoals Sint-Pieters, Sint-Kruis en zeker ook Zeebrugge. Zeebrugge is een aandachtswijk voor Buurtsport gezien het beperkt sport- en vrijetijdsaanbod in de buurt en de hoge concentratie van kinderen en jongeren.  

Één van de speerpunten van Buurtsport Brugge is werken aan een betere buurtcohesie door ontmoeting te organiseren tussen buurtbewoners via buurtgerichte sportactiviteiten. Het sociaal karakter van sporten in groep is dan ook absoluut een meerwaarde in digitale tijden waarin alles (of toch heel veel) via sociale media gebeurt.

Vorig jaar was er al een eerste aanzet, toen buurtsport met enkele jongeren deelnam aan de Kerstloop. Dit jaar wordt het initiatief wat ruimer en structureler opgevat, met twee reeksen Start to Kerstloop, in Sint-Pieters en Zeebrugge.

De volledige perstekst kan je hier nalezen.